Siri Derkert och kreativiteten

För ungefär ett år sedan var jag i Skåne för att spendera den praktikperiod vi hade på HV på två veckor hos väverskan Gunvor Johansson. Jag var med henne i hennes hem och ateljé ena veckan och den andra veckan åkte jag runt på olika platser i Malmö och Lund och gjorde ”studiebesök”. Av en händelse hamnade jag då på Skissernas museum i Lund och blev hänförd. För det första är museet en dröm för dem som tycker om att se på bilder och för det andra så hade de, för mig helt oväntat, en utställning med konst av Siri Derkert och till denna utställning lånat ”Vad sjunger fåglarna?”, en gobeläng vävd på HV under ledning av Edna Martin. Väven har sitt hem i Höganäs stadshus.

”Vad sjunger fåglarna?”, Siri Derkert

För ungefär tre veckor sedan slutade jobba och nu har jag äntligen hittat tillbaka till mitt gamla aktiva och kreativa lunk. Första veckan satt jag nämligen klistrad framför TV:n och spelade Lego Harry Potter, ett på det hela taget eminent spel. Dock är ju det inte den mest produktiva aktivitet man kan ägna sig åt. Sedan var det ju en vecka i Barcelona och väl hemma har jag trots en smärre förkylning kommit igång och börjat uträtta nödvändigheter. Jag har till exempel städat extra noga, dammtorkat överallt och sånt (nästan överallt, sovrummet är en vit fläck på kartan). Jag har även lyckats med konststycket att färdigställa en klädhängare i trådslöjd som hänger på vår sovrumsdörr så att man kan gömma badrockarna bakom dörren. Därtill har jag kokat ur resten av all vaxbatik som jag och Hertha gjorde för evigheter sedan.

Vaxbatik, avvaxad på tork

Men bäst av allt är att jag har tagit fram stickmaskinen och lärt mig hur den fungerar! Idag har jag stickat ett litet kuddfodral som jag kanske är nöjd med. Det är bloooodigt!

Stickat på stickmaskin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s